ششم شهریور ۱۳۳۶، در روستای شاهرخآباد از توابع شهرستان رفسنجان به دنیا آمد. پدرش حسن، کشاورز بود و مادرش فاطمه نام داشت. تا پایان مقطع متوسطه درس خواند و دیپلم تجربی گرفت. سال ۱۳۶۱ ازدواج کرد و صاحب یک دختر شد. بهعنوان پاسدار در جبهه حضور یافت. هشتم مرداد ۱۳۶۲، در دهلران بر اثر اصابت گلوله به شهادت رسید. پیکر وی مدتها در منطقه برجا ماند و پس از تفحص سال ۱۳۷۲، در گلزار شهدای هرمزآباد رفسنجان به خاک سپرده شد.
سی و شش، ششم روز شهری فتاد محمد در آن شب ز مادر بزاد
حسین باب و هم فاطمه مادرش پدر کشت و برداشت شد محورش
ز درس او سوادش به دیپلم رسید به شصت یک او ازدواجش بدید
یکی نوگلی چون گل احمری خداوند داده به او دختری
بپاس وطن آن ولایتمدار شده بر نظام کهن پاسدار
نظام کهن دین پاک رسول شهادت بدینش نموده قبول
خط دهلران او شجاعت نمود حمایت ز دین و ولایت نمود
شجاعانه بر خصم جنگیده بود حراست زدین خوب فهمیده بود
گلوله به جانش ز باطل رسید به حق جان فشاند و شد آنجا شهید
شهید و ولی پیکرش ماند جا به صحنه نشد دیده در هیچ جا
به هفتاد چار از تفحص رسید بگلزار شاهد بگل آرمید
سوی هرمزآباد گلزار شد ز «آزاد» بر یادش اشعار شد
خدایا زینلی همچون ابوالفضل ز تیر بغض دشمن نیل گون شد
فرازی از وصیتنامه شهید محمد زینلی
«خداوند درقرآن کریم میفرماید: که انسانها فکر نکنند که ما مرگ آنها را تامین نکردهایم، بلکه مرگ آنها تامین شده و زمانی که باید فنا شوند، فنا میشوند.»
زندگینامه شهید زینلی، فرزند حسن
شهید محمد زینلی در خانوادهای مذهبی و متدین به اسلام و قرآن در روستای شاهرخ آباد پا به عرصه گیتی نهاد. دوران تحصیل خود را تا گرفتن دیپلم با موفقیت به انجام رساند و در ضمن تحصیل از کمک کردن به پدر و مادر خود در رفع گرفتاریهای آنان لحظهای دریغ نورزید.
از نقطهنظر اجتماعی و برخورد با مردم در سطح بسیار خوبی قرار داشت، همیشه در سلام کردن و خوشرفتاری پیش قدم بود، در مراسمهای مذهبی و نمازهای جماعت، جشنها و اعیاد اسلامی حضور فعال داشت. محمد پس از گرفتن دیپلم به مدت دو سال در مرکز تربیتمعلم، تحصیلات خود را ادامه داد و چند سال نیز به شغل مقدس معلمی پرداخت. با شروع جنگ تحمیلی وارد جبهه شد و شغل مقدس پاسداری را برگزید. محمد در زمان جنگ در تشکیل پایگاههای مقاومت و تعلیم و آموزش نظامی فعالیت چشمگیری داشت. وی بیشتر وقت خود را در جبهه گذراند و قبل از عملیات درحال آموزش بسیجیان دچار شکستگی دست شد. با دست شکسته بهعنوان فرمانده گروهان حسینابنعلی در منطقه جنگی دهلران درعملیات والفجر۳، در تاریخ ۱۳۶۲/۰۵/۰۸ مفقود شد و سرانجام بعد از یازده سال پیکر پاک این شهید بزرگوار در گلزار شهدا هرمزآباد به آغوش خاک سپرده شد.
ثبت دیدگاه